Muhteşem Oteller köşemizde bir “ulaşım aracı trendi” başlattım diyebilirim 🙂 Daha önce cruise gemisi, tren, denizaltı kategorilerinin en iyilerini paylaştıktan sonra dedim ki neden bunların devamı gelmesin? Böylelikle diğer ulaşım araçlarında en iyileri kovalamaya karar verdim. Bundan sonra bir tane daha var ama kategorisi hem sürpriz olsun istiyorum hem de henüz otel hizmetini veren o “muhteşem” versiyonu bulamadım. Şimdi bu yazının başrolüne geçelim. 
O bir jet, o bir Four Seasons. Daha önce Four Seasons’ tan iki farklı otele burada yer vermiştim. Aslında tekrar yer vermeyi -çıtayı iyice yükseltip fark yaratan yepyeni bir otel olmadıkça- düşünmüyordum ancak kategorileri zorladı ve bu jet sayesinde tekrar yer vermem kaçınılmaz oldu. Bu otel zincirinin dünya çapındaki kalitesi ve çizgisi malum. O halde Four Seasons deneyiminde bir yolculuğa ne dersiniz? Eminim hepimizin en azından bir kez deneyimlemek isteyeceği bir seyahat olur.

Nedir peki bu seyahatin ayrıcalıkları? Öncelikle yanınızda bir seyahat ekibi var ve bu eşsiz yolculuğun en iyi şekilde geçmesi için size eşlik ediyorlar. Excecutive bir chef uçak içi yemeklerinizden sorumlu. Concierge hizmeti alabiliyorsunuz seyahat boyunca ve tüm sürece konforunuzun yerinde olması için bir doktor eşlik ediyor. Uçuş görevlileri Titan Havayolları’ ndan ve öncesinde Four Seasons grubundan özel eğitim alıyorlar.
24 günlük geniş turda Napa vadisinden, Mayorka’ ya, Japonya’ dan Lizbon’ a geniş bir rota çiziyorsunuz. Bu seyahatin kişi başı bedeli tamı tamına 299000 Dolar! Ben o kadar uzun seyahat edemem, daha bütçe dostu bir rota var mı derseniz elbette derim 🙂 199000 Dolar‘ dan başlayan 18 günlük bir tur da mevcut. Onda da Seyşeller, Singapur, Marakeş, Ruanda ve Bogota yer alıyor. Misafirin ilgisine göre program kişiye özel bazı değişikliklerle şekillenebiliyor.

Biraz uçak içi konfordan da bahsedeyim. Koltukların İtalyan derisi kaplı olması, neredeyse 2 metreye yakın kişisel alan, extra ayak pufu birkaç özelliği. Koridorun da sosyalleşme anları için olabilecek en iyi ölçülerde olduğunu belirteyim. Uçağa bindiğiniz anda kişisel kullanımınız için bu gördüğünüz seyahat çantaları sizin oluyor, standart uçuşa tezat olarak FS battaniyesi de sizin oluyor. Yine uçuş içi kullanım için herkese özel birer Ipad ve Bose kulaklık ( bu da sonrasında sizin) temin ediliyor. Menüler genellikle gidilecek destinasyondan ilhamını alıyor ancak daha özel bir şeyler mi istiyorsunuz? Elbette mümkün.

Havyarlı büfelerin yanı sıra 3 öğün yemek servisi bulunuyor. Ve dilediğiniz an içmek üzere en pahalı şampanyalardan olan Dom Perignon dolu bir buzdolabı olduğunu da belirtmeliyim.



Yalnız tuvalet alanını hiç beğenmedim. Bir jet deneyimliyorsam ve bunun etiketi Four Seasons ise kesinlikle tarifeli sefer yapan uçakların tuvalet stilini andırmamalı. Buna bir çarpı attım. Eminim siz de aynı fikirdesinizdir benimle.

Nasıl buldunuz FS Jet’ i? Bütçeleri akıl uçuran cinsten! Onu bir kenara bırakırsak böyle bir deneyim yaşamak ister miydiniz?
