“Kitap Evi” benim için Bursa’ ya gittikçe teyzemlerle gittiğim huzur bulduğum bir mekandı yıllarca. Ardına kadar açık çift kanatlı kapısıyla, o tarihi mekana girişte sıcacık bir hoş geldin derdi. Kitap satılan her yer güzeldir benim için ancak böyle özel mekanlarda iyice mest olurum. Rafların arasında dolanıp sayfaları karıştırmak, daha detaylı incelemek için alıp huzur dolu arka bahçesine geçmek, birbirinden lezzetli yemeklerinden sipariş verip teyzelerimle sohbete dalmak en güzel Bursa rituellerimden biriydi.

4b

Ağaçların sakin sakin hışırdadığı bahçe, havanın kararmasıyla masalsı bir atmosfere dönüşürdü aydınlatmalarıyla. Bakmayın böyle kapanıp gitmiş gibi -di’ li geçmiş zaman kullandığıma, uzun zamandır gitmeyi unuttuğumuz bir mekan olunca anıların etkisi ağır bastı. Ancak şimdi bir fark var. Kitap Evi gelişti, dönüştü ve çok hoş bir butik otel oldu, birkaç yıldır bu yönde hizmet veriyor.

Önceki 25 “Muhteşem Oteller” yazımda dünyayı gezdik, Türkiye’ den sadece Kapadokya’ ya uğramıştık. Ama geçtiğimiz günlerde gelen bir ilhamla Bursa tarihine tanıklık etmiş, güzel anılarımı barındırıp sonrasında otele dönüştürülmüş bu özel binayı es geçemezdim. Hadi şimdi oteli gezelim.

3 (1)

4 (1)

11

Odanın içine yerleştirilen küvete genelde modern otellerde rastlıyoruz. Böyle tarihi bir otelde klasik bir dekorasyona eşlik etmesi sıradışı olmuş.

12

13

5 (1)

Şömineli oda hangi otelde görsem orası direk favorim olur 🙂 her odaya farklı bir ismin verildiği ve farklı dekore edildiği otel her an sürprizlerle çıkabilir karşınıza.

1

3

4

6

Ahh bu köşe… Tam da dünyayla bağını koparıp uzun saatler yazı yazmalık. Yorulduğunda koltuğa geç kitabını oku. Evet benim ciddi anlamda bir “inziva tatiline” vaktim gelmiş.

7 (1)

7

bahcelioda5

9b

Yemek servisi eskiden olduğu gibi herkese açık, otel müşterileriyle sınırlı değil. Yolunuz düşerse Bursa’ ya kendinizi bu deneyimden mahrum bırakmayın.

8b

1 (1)

Yazar

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It