Bu yağmurlu havalar ne çok yordu bizi değil mi artık? Kendimizi şubatta ya da hadi en çok nisan yağmurlarında gibi hissetmiyor muyuz? Bu haftayı geçtik sayarak önümüzdeki haftadan itibaren düzelmesini diliyorum zira önemli programlar var yakında sizinle de paylaşacağım 🙂

Bu havaya inat bir post değil bugünkü. Tam tersi siyah, beyaz, gri istikrarında bir post, ama çok karakteristik bir post, duruşu ve netliği olan bir post! Özellikle Amerika’ da oldukça yaygınlaşan ve sanıyorum bizde de epey ilgi göreceğe benzeyen bir trend: siyah parkeler.

Temel amacımız bu asil rengi odanın tabanına yayarak siyah üzerinden diğer tonları yansıtmak, aslında bir nevi tavanların beyaz olması gibi bir mantık.

İster iri parke, ister dar klasik, ister mat veya parlak. Her çeşidi makbul, yeter ki siyah olsun.

Mutfaklarda koyu rengi pek sevmeyen bizlere beyazla uyumundan çıkan harika bir örnek.
Evin genelinde siyah parke kullanmacaksanız bile varsa merdiven basamalarınız ve ona bağlanan alanları bile sadece siyah tercih etseniz bambaşka bir görünüme kavuşur eviniz. Özellikle beyazla kontrastından başarılı bir duruş ortaya çıkar.

“Çok azdır” diyorduk değil mi?

Renk yansıtmada ne kadar çarpıcı olduğuna dair en güzel örneklerden birebir. Özellikle pembe, kırmızı, sarı gibi renkleri bir anda patlatacaktır.

Siyahın gotik havasının altının biraz daha çizmek isterseniz eskitme veya vintage mobilyalar ve aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz.

Siyaha tam ters canlı renkler kombinlerseniz siyahı daha çok vurgularsınız. Ancak daha yumuşak bir geçiş istiyorsanız daha mat ve koyu tonları seçin ve siyahla nasıl harmanlandığına şaşırın, aynı maun ve küf yeşili birlikteliğinde olduğu gibi…

Loft daireler için de siyah parkeler biçilmiş kaftan! Zaten tavan yüksekliği çok fazla olduğundan siyahın belki de gözünüzü korkutabilecek yanı tamamen ortadan kalkacaktır.

Bir banyo ne kadar elegan durabilir derseniz de “siyahla” cevabı en uygunu olur… 
Siyah parke trendini beğendiniz mi, uygulamayı düşünür müsünüz? Hadi yazın…

Yazar

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It