29 Nisan her yıl Dünya Dans Günü olarak kutlanıyor. Sanatın her alanının değer görmesi, yüceltilmesi ve elbette buna emek verilmesi çok kıymetli. Hele ki, bilginin hızlı yayılmasının bir dezavantajı olarak hem ülkemizde hem dünyada her geçen gün artan negatif haberlerin, ülkelerin yönetimsel krizlerinin, iklim politikalarının ve daha yazmakla bu satırları ve içimizi şişirecek onlarca maddenin günlerimizi kararttığı bu çağda sanatın içimize su serpen ve dinginleştiren yanına daha da çok ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Benim açımdan değerlendirecek olursam da kendimi ve ailemi sanatla mümkün olduğunca daha fazla haşır neşir tutmaya çalışıyorum.

Bu yılki Dünya Dans Günü kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Modern Dans anasanat dalının düzenlediği bir modern dans gösterisine davet alınca koşa koşa gittik. Kızımın bale okulundaki modern dans öğretmeni sayesinde bilgimiz oldu ve programına uyan veliler de çocuklarını alarak bu gösteriyi izlemeye gitti.

Mimar Sinan’ın Bomonti Yerleşkesi’ne ilk kez  adım attım. Böyle mekanlar beni gerçekten çok etkiliyor. Buradan doğup sivrilecek nice dansçıların önümüzdeki yıllarda hayatımıza dahil olacağını düşünmek çok heyecan verici.

Gösteriye gelirsek, dört ayrı bölümden oluşuyordu. Soyut peyzaj, hatırımda kalan, o yakın yanardağ ve kız doğdu / lll şeklindeydi bölüm isimleri. Her kareografi kendi içinde stiller ve zorluklar barındırıyordu. Dördünü arka arkaya izlediğiniz zaman bunu çok net bir şekilde ayırt edebiliyorsunuz.

Bu, önceden haberdar olabileceğiniz biletli bir etkinlik değildi. Dışarıya açık ama ancak bizim gibi temasta olduğunuz birileri vasıtasıyla haberdar olabileceğiniz bir gösteriydi. En azından bu sene tekrarı olmayan veya biletini alıp izleyemeyeceğiniz bir gösteriyi burada paylaşmanın sebebi ise bu tarz etkinliklere ve gösterilere denk gelirseniz, davet alırsanız mutlaka şans vermenizi tavsiye etmek içindi.

Bizim için ufuk açan, kızlara da öğretmenleri ile katıldıkları için tatlı bir anı olarak hafızalarımıza kazınan bir gösteriydi.

Yazar

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It