Muhteşem Oteller köşemi yayına alalı çok fazla zaman oldu.  Çünkü otel dekorasyonu, otel konsepti demek tatil için aralanan hayatın o minik penceresinde farklı bir vizyon yakalayabilmek demek benim için, beklemediğin anda hayatına dahil olan hoşluk demek. Bu yüzden hem kendim gezerken hem de bu köşede yayınlayacağım oteli seçerken kriterim dünyanın ennn lüks, ennn pahalı otellerini ayıklayıp kaleme almak değil. Lüks uzun bir süredir keyif veren bir deneyim demek benim için. O sebeple de bu deneyimi hak edecek oteller yer alabiliyor burada.

“Keyif veren deneyim” kavramı elbette çok göreceli. Soğuktan nefret eden bir insanı Finlandiya‘ da buz otele götürmeniz  ne kadar anlamsızsa hayatının ilk yıllarında “Frozen” ile hemhal olmuş bir kız çocuğunun orada alacağı tadın boyutu da bir o kadar uç noktada olacaktır. Biraz kendi zevkim, biraz da çeşitlilik yaratarak bu seçimleri şekillendiriyorum.

Bu kez Ürdün‘ e uçuyoruz. Otelimiz Memories Aicha Luxury Camp. Instagram’ daki gezi hesaplarından birinde denk gelmiştim ilk kez. Ve fotoğrafın kadrajına, arkadan yansıyan çölün kızılına vuruldum bir anda. Diğer görselleri de inceleyince oteli bu köşeye taşımaya karar verdim.

Konaklama şekli olarak iglolara alışkınız artık. (Daha önce kaleme aldığım iglo konaklamalı otel yazılarımın biri burada, diğeri de bu linkte.  ) Ancak en klasik haliyle kutuplarda alışkın olduğumuz bu yapılanmalar dünyanın pek çok yerinde tercih edilir hale geldi. Elbette cam daha doğrusu saydam tavan ile inşa edilmesi doğanın başrolde olduğu alanların cazibesini katlıyor. Öyle ki turistik açıdan önem kazanan igloları kutuplarda bile buz yerine yine doğayla buluşulabilecek cam malzemeden üretilmişleri tercih ediliyor.

Evet lafı uzattık da uzattık, artık oteli gezme zamanı. Ürdün’ ün Wadi Rum bölgesinde yer alan oteli karşı konulmaz kılan elbette içinde bulunduğu doğal ortam.  Kumtaşı ve granit kaya içinde oluşmuş vadinin sunduğu görsel zenginlik insanın gözüne gönlüne bayram ettirir cinsten. Vadinin sahip olduğu kızıl bronz renk, fotoğraflarıyla olay yaratmak isteyenler için tam bir cennet. Açıkçası gördüğümden beri kesinlikle benim de yolumu düşürmek istediğim bir lokasyon ve otel.

memories aicha luxury camp

Odanın içi dışardaki sadelikle  kontrast oluşturuyor ve  Ortadoğu izleri taşıyor.

Doğayla baş başa kalınan destinasyonların en güzel yanı, şanslıysanız gökyüzünde Samanyolu’ na şahit olabilmektir. Kendim için de bu yazıyı okuyup “keşke” diyen herkes için de en kısa zamanda oraya gidebilmeyi diliyorum. Pandeminin acilen bitmesi ve gezebilir duruma gelmemiz ilk dileğimiz elbette.  (ek bilgi Ürdün’ ün bizden vize istememesi ne kadar hoşsa da 1 Ürdün Dinarı’ nın şu an 11,49 TL olması da işin  şaşırtıcı tarafı diyebiliriz.)

 

Yazar

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Pin It