Maison&Objet fuar turumuza aydınlatmalarla devam ediyoruz. Bu kategoriyi ayırma sebebim aydınlatmada çok ama çok fazla iyi seçenek olmasıydı. Bu yüzden diğer trend yazımda (okumak için buraya bir tık) kaybolmasını istemedim. Hadi başlayalım bakalım neler göreceğiz.maison objet lighting

Standart formların dışına çıkan tasarımlar farklıyı arayanlar için müthiş. Doğaltaş oyuklarına yerleştirilmiş gibi duran bu aydınlatmalar ahşap ve cam malzemeden ve Fransız bir tasarımcıya ait. Özel siparişle çalışan Arango.jds ambiyansta fark isteyenlere hoş bir alternatif sunuyor.

Sıkça karşıma çıkanlardan biri de hasır ve bambu türevinde avize ve aplikler oldu.  Yazı boyunca pek çok örneğini paylaştım. Özellikle de aynı dokuda dekoratif aksesuarlarla bir araya gelirse sevimli kombinler oluşturuyor. Sadece bir dipnot; eğer mobilyalarda yoğunluklu olarak hasır ve bambu kullandıysanız avizede de aynı malzemeyi kullanıp ortamı ağırlaştırmayıp farklı tip aksesuarlara yönelin.

Metaler ve ledli tasarımlar da öne çıkan diğer formlardı. Hatta yer yer bu kombinasyonlara mermerin de yoğunlukla dahil olduğunu gördüm.

Jonathan Adler gibi bazı markalarda da metal cam ve pleksilerle birlikteliği yer almıştı standlarda.

Şapkalı modellerde ise köşegenli ve aşırı uzun ya da aşırı kısa şapkalar ön plandaydı.

aydınlatma

avize aplik

avize aydınlatma

Ve püsküller 🙂 Geçen yıl ufak ufak adımlarını gördüğümüz bu şirin trendin bu sene de ufak ama emin adımlarla geldiğini söyleyebilirim. Aydınlatmadan aynalara, puflara ve koltuklara yavaş yavaş her yeri ele geçiriyor.

A Modern Grand Tour diyorum. Bu ikonik parçayı bilmeyen kalmış mıdır bilmem ama bir klasik olmaya aday.

Aydınlatma turumuzu da tamamladıktan sonra sırada sofra turumuz yer alacak.

Yazar

1 Yorum Var

  1. Semiha Gürsoy Reply

    Harika bir yazı olmuş fuarda hissettim kendimi çok teşekkürler

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It