Anne bebek bloggerı olmadım, bu saatten sonra da olmam, işim değil. Ama bu annelikle alakalı kitaplar okuduğumda burada paylaşmama engel değil. Hele ki işin teorisinden çıkıp size akıl vermeyen, stresinizi alan, bolca kahkaha attırıp, empati kurduran bir kitapsa paylaşmayı kendime sosyal sorumluluk görevi addederim.

Efendiimm, Şermin Çarkacı, nam-i diğer “Oyuncu Anne” nin ” Başlarım Şimdi Anneliğe” isimli bu kitabını doğum yaptıktan kısa bir süre sonra teyzem hediye etmişti. Sırada bekleyen onca kitabın arasından, yavaş okumak durumunda kaldığım da düşünülürse epey süre sonra elime alabildim ve o gün pişman oldum. Aylarca sırada bekletip haksızlık etmişim ya ben. Akıcı diliyle sanki satırları okumuyordum da Şermin hanım geçmiş karşıma bıcır bıcır anlatıyordu yaşadıklarını-yaşayacaklarımı.

Screenshot_2016-05-03-02-34-55-1

“Kitap okuyan insan sessizliği” arasında durup durup bana kahkaha attıran, hatta yanımda olan kişinin de sinir olup “neye gülüyorsun sen” dedirttiği kitaplara bayılıyorum. Anne dediğin tuhaf varlık, “yeni anne” ondan da tuhaf. Peki bu yeni annelerin yaşadıkları %95 birbirinin aynısı olur mu olur.  İşte belki de bu yüzden bu kitabı alıp mutlaka okumalısınız. Doğum yapmamış kişinin okuması gereksiz ahkam kesmelere sebep olabilir, nitekim başına gelmeyen anlamaz. Ununu elemiş eleğini asmış büyük çocuklu anneler de okuyabilir, anıları tazelenir belki ammaaa dünyayı baştan yaratma derdindeki bizim nesil annelerinin tamamının okuması gerekir. Hanyayı konyayı esprili ve akıcı bir dil sayesinde anlamak ve yalnız olmadığını hissedip bir nebze psikolojiyi doğru yola sokabilmek adına mutlaka tavsiye ediyorum okumanızı. Bu arada Şermin Çarkacı’ yı Instagram’ da “oyuncuanne” hesabından takip edebilirsiniz. Samimi paylaşımlarını eminim siz de çok seveceksiniz.

Yazar

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It