Nasıl bir mayıstır böyle? Nisanda yağması gereken tüm yağmurlar bu hafta yağdı sanırım. Ağız tadıyla bahar yazıları yazamadık. Bugün bunu daha da ileri götürüp ben direk yaza geçiyorum 🙂 Zira yazlık evi olup tadilat düşünenler için en uygun mevsimdeyiz, kaçırmadan fikirler vermek istiyorum.
İtalya’ nın Toskana bölgesinden kopup gelmiş bir mutfak. Yapay hiçbir şey yok. Ahşabın her tonu, taş duvarlar ve mermer, sonra gelsin leziz İtalyan mutfağı tabii ki.
Mümkün olduğunca her tipte yazlık eve yer vermeye çalışacağım ki bol döküman olsun elinizde… Bu ise tam deniz gören bir mutfak, buradan doğru sahile…

Ağır mutfaklar bırakın kışlık evinizde kalsın, tüm çeyiziniz, antikalar, misafirlik porselenler onun olsun. Bu ev sizin California’ daki Barbie eviniz olsun, her yer renk dolsun, mis gibi çiçekler koksun, hafif ve konforlu mobilyalar ve serinleten kumaşlar sarsın dört bir yanınızı. Kivi desenli peçeteler olsun kahvaltı sofranızda, masmavi bir seramik balık sunsun yemeğinizi akşam sofranızda. Kısacası içinizi açacak her şey bu evinizde olsun.

Peki beyazın ferahlığını kim inkar edebilir ki? Yazlık evlere de en çok yakışanı. Sadece beyaz olmasın tabi, ama tüm renkleri zaten beyaz vurgulayacağı için arka plan büyük alanlarda tercih edebilirsiniz.

Zarif ferforjeler siyah ya da beyaz olmak zorunda değil, alın elinize bir boya kovası, istediğiniz renk oluversin bir anda.

Büyük camların önü her daim bir oturma köşesinindir, kimseye kaptırmaz mekanını.

Misafirin bolca olduğu yazlık evlerde aslında en güzel detaydır yazı tahtaları aile içi haberleşme için. Ufak bir alanı da olsa kaplamak sevimli olabilir.

Geçtiğimiz günlerde yazdığım chinoiserie yazısı hatırlanmıştır sanıyorum. Uzakdoğu etkisini mutfağınıza da taşıyabilirsiniz, ne de olsa denizi ve okyanusu en güzel çağrıştıran akımlardan biri.

Galeri boşluğuna bakan bir mutfak veya loft şeklinde yapılanmış bir yazlığınız varsa ilham alabilirsiniz.

İşte bu da biraz Endülüs ve İspanya etkisi, minik seramik karolar ve doğal taş birlikteliği.

İster her daim koca bir sürahi limonata olsun, ister dekorasyon detaylarında kullanın ama sarı mutfağınızda muhakkak olsun, hem iştah açar, keyif ve enerji verir 🙂 Güzel bir yaz geçirmemiz dileğiyle…

Yazar

Comments

  1. ne kadar değişik ve hoş bir uygulama,sanırım ben de bunu yaparım,yazdım aklımın bir köşesine 🙂 sevgiler

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Pin It